Doeksoorten en constructiemethodes

Op deze pagina’s geven we algemene informatie over de verschillende door ons aangeboden doeksoorten en vindt u meer specifieke informatie van onze doekleveranciers Dimension Polyant en Contender. In grote lijnen onderscheiden we twee doeksoorten, de 100% weefsels (Dacron, Hydra Net, Warp Drive en Fibercon Vectran) en de gelamineerde zeildoeken. De laatste groep valt uiteen in de groep Cruising laminaten en de groep Racing laminaten.

Hoogwaardige doeksoorten

De doeksoorten die we beschrijven worden alle toegepast in 'panelled sails': zeilen die volledig uit banen worden opgebouwd. Dat kan, afhankelijk van de constructie van het doek, op twee manieren. De ene manier is in een crosscut snit (alle banen haaks op het achterlijk) en de andere manierin een triradiale snit.

Moderne constructiemethoden

Naast deze manier om een zeil te 'bouwen' zijn er nog twee constructiemethodes: het door UK Sailmakers gepatenteerde X-Drive® en Matrix Titanium (Custom Loadpath String Technology). De downloads hieronder vertellen u meer informatie over deze constructietechnieken. Ook de onderstaande foto's illustreren de verschillende constructietechnieken: Crosscut dacron, Triradiaal cruising laminaat, X-Drive en Titanium.

Interesse in onze zeilen, canvaswerk, tuigages of andere accessoires?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.